Kenguru, hordozó

Aktív szűrők

Infantino Zip Travel Carrier hordozó 1

Infantino Zip Travel...

11990 Ft
Infantino Zip Travel Carrier hordozó Az Infantino Zip Travel hordozó használaton kívül összehajtogatható, kis helyet foglal.
Infantino 5 rétegű ergonomikus hordozó 1

Infantino 5 rétegű...

29990 Ft
Ezt a hordozót úgy tervezték, hogy megfeleljen az időjárás változásainak, és beállítható legyen a baba tökéletes elhelyezkedése, valamint az anya...

Kenguru, hordozó

Babahordozás testközelből

Mindennapos dolog, hogy el kell ugranunk elintézni egy bevásárlást, egy banki ügyletet, beszaladni a munkahelyükre leadni egy papírt, vagy épp jól esne járni egyet az erdőben. Kisbabánk az iménti tevékenységeknek erősen korlátot tud szabni, ha nincs kire bízni fél-egy órácskára. Az ilyen esetekre nyújthat tökéletes megoldást egy kenguru hordozó, melynek segítségével játszi könnyedséggel oldhatjuk meg az ilyesfajta ügyintézéseket, pláne ha egy több emeletes, lift nélküli ház lépcsőit kell meghódítanunk. Mivel a babakocsiban történő hordozás némely esetben körülményes tud lenni, kiváló alternatíva lehet egy kenguru hordozóba történő hordozás, mely nem csak a szülő, de a kisbaba számára is kényelmes megoldást nyújt. A kenguru hordozó tulajdonságából fakadóan akár már a baba születésétől fogva használható, mivel az kialakításából adódóan körülöleli a baba testét és a különböző csatok és övek beállítása után megfelelő biztonságot nyújt kisbabánk hordozásához.

A kenguru nagy előnye, hogy egyedül is könnyen boldogulnak a használatával az anyukák. A kisbabánkat könnyen bele tudjuk tenni, és még akkor sincs gond, ha idő közben elalszik benne mire hazaérünk, hiszen ha le akarjuk tenni, hogy tovább aludjon, ugyanolyan könnyen ki tudjuk venni belőle, mint ahogy beletettük.

Egy ilyen kenguru jól jöhet abban az esetben is, ha kisbabánk nyűgös és folyamatosan sír. Az anyukája közelsége általában a problémái 90%-át megoldják, így ha magunkra vesszük a kenguru segítségével, hamar elszállhat a csöppség gondja, ha csak az anya testközelsége hiányzott neki. Azok a babák általában sokkal kevesebbet sírnak és nyugodtabbak, akik sokat vannak szüleik testközelében. Ha sokat van testközelben kisbabánk, az erősíti a kötődési összekötő kapcsot közte és az anya között, de bátran merem ajánlani az apukák számára is, hiszen egy meghitt, intim időtöltést eredményez. Az imént említett kötődésből egyes szakemberek szerint a szociális fejlődés is egyenes ágon következik, ami azt jelenti, hogy azok a babák akik sok időt töltenek testközelben, ösztönösen helyesebben cselekszenek növekedésük során az egyes társadalmi helyzetekben, mint például játszóházban, csoportos foglalkozásokon, és így tovább, mint azok a kisbabák, akik kevesebbet vannak szüleik közvetlen testközelében.

A házimunkák elvégzésénél is kapóra jöhet egy kenguru hordozó. Használatával az anyukák, csakúgy, mint az apukák tehermentesítik a kezüket, és akár még egy egyszerűbb éltel elkészítése is kivitelezhetővé válik ennek az egyszerű, de nagyszerű eszköznek a segítségével.

Manapság egyre több fiatal szülő vágyik a hétköznapok stresszes világából a természet lágy ölére. Ha nem egy parkba, hanem egy göröngyös hegyi ösvényre vágyunk, nincs az a babakocsi, amelyikkel jól boldogulnánk nehéz terepen. Ilyenkor szintén remek alternatíva a kenguru használata. A hosszú hegyi séták alkalmával néhány öv bővebbre engedésével, vagy épp szorosabbra húzásával mindkét szülő pillanatok alatt be tudja kényelmesen állítani testi adottságaihoz a kengurut, ha párjuk már elfáradt és egy kicsit megpihenne.

A kenguruban 3 féle pozícióban ültethetjük be kisbabánkat. Leggyakoribb, amikor mellkasunkra csatoljuk és míg kisebb, addig velünk szembe ültetjük. Ha már nagyobb, akkor fordíthatjuk őt is menetirányba, hogy tudjon lesekedni. A hátunkra is felrakhatjuk a kengurut úgy, hogy ő is menetirányba nézzen.

A kengurunak rengeteg fajtája létezik, melyek még tovább bonthatók anyag és szín szerint. Flexibilitásuknak köszönhetően jó eséllyel megfelelő lesz számunkra a kinézett kenguru, hiszen kellőképpen állíthatók mindkét szülő testi adottságainak megfelelően.

Kenguru, hordozó - BabaMamaÜzlet.hu